Over colonhydrotherapie is natuurlijk veel meer te vertellen dan wat u op voorgaande pagina’s kon lezen. Op deze pagina’s vindt u vast wat bijzondere wetenswaardigheden, en we verwijzen u natuurlijk graag naar de website van de beroepsgroep voor colonhydrotherapie.
- Gifstoffen
- Aandoeningen
- Ruimte in uw agenda
- Klysma of colonhydrotherapie
- Colonhydrotherapie en uw voeding
- Nog meer weten?
Gifstoffen
Zoals een bekende reclame al vertelt, wordt een groot deel van je weerstand in je buik bepaald – en dan wel in je darmen. Afvalstoffen die te lang in je systeem blijven, kunnen gaan gisten en rotten. Dat leidt niet alleen tot gasvorming, maar de giftige bijproducten die bij deze processen ontstaan kunnen voor allerlei klachten zorgen.
Krijgt de lever te veel gifstoffen te verwerken, dan zal het lichaam proberen zich op een andere manier van deze stoffen te ontdoen. Gebeurt dat via de huid, dan kan dat bijvoorbeeld tot klachten als acne, psoriasis of overmatige transpiratie leiden. Ook kunnen gifstoffen elders in het lichaam afgezet worden, met bijvoorbeeld gewrichtsklachten, spierpijn, zenuwpijnen, neerslachtigheid of haaruitval als mogelijke gevolgen.
Colonhydrotherapie geneest, verlicht en voorkomt dergelijke klachten door de betreffende gifstoffen effectief via de dikke darm af te voeren.
Aandoeningen
Behalve bij spijsverteringsklachten en andere, eerder genoemde klachten kan colonhydrotherapie effectief zijn bij onder meer
- hoofdpijnklachten en migraine
- slechte doorbloeding
- uitslag, psoriasis en acne
- hoge bloeddruk, spataderen
- astma en andere longaandoeningen
- stofwisselingsziektes zoals reuma en artrose
- hormonale stoornissen zoals bepaalde schildklieraandoeningen
- vetzucht
- suikerziekte
- blaasontsteking
- schimmels en parasieten
- rugklachten
- vermoeidheid en energiegebrek
- en een verminderd libido.
Maak wat ruimte in uw agenda
In de uren na een behandeling kunt u zich wat vermoeid voelen. Uw lichaam is zich op dat moment actief aan het reinigen. Zeker in de eerste week, waarin drie behandelingen plaatsvinden, is het goed om wat ruimte in uw agenda te creëren.
Klysma of colonhydrotherapie?
Net als bij colonhydrotherapie wordt er ook bij een klysma vocht in de dikke darm gevoerd. Een belangrijk verschil is echter dat bij een klysma voornamelijk het laatste deel van de dikke darm gereinigd wordt. Met een colonhydrotherapie wordt de gehele dikke darm gereinigd. Daarnaast wordt colonhydrotherapie uitsluitend toegepast door daartoe opgeleide en gecertificeerde, bij deBCHT aangesloten behandelaars.
Colonhydrotherapie en uw voeding
In de behandelperiode is het aan te raden om uw voedingspatroon enigszins aan te passen. In de toelichting op de behandeling licht ik dat nader toe. Vanzelfsprekend zal een goed, gezond voedingspatroon een herhaalde colonhydrotherapie minder snel noodzakelijk zal maken.
Nog meer weten?
Op de website van de beroepsgroep van colonhydrotherapeuten (BCHT) kunt u terecht voor aanvullende informatie over colonhydrotherapie. Vanzelfsprekend zijn alleen deskundig opgeleide therapeuten bij deze beroepsgroep aangesloten.